Sign Up Free
Socialwider is all about social networking, sharing with friends and millions of people.

Cum se va imbunatati procesul de autentificare a utilizatorului

Majoritatea dintre noi avem la ora actuala cont pe diverse site-uri si servicii online, cum ar fi Facebook, Google+, Gmail, Yahoo, internet banking si lista poate continua. Partea mai putin buna este ca pentru fiecare dintre aceste site-uri trebuie sa retinem o parola, de preferat una lunga si destul de complexa si pe care sa nu o mai folosim si pentru celelate servicii. Prin urmare, faptul ca trebuie sa retinem atatea parole ne poate afecta productivitatea, iar de aceea multi aleg parole slabe si usor de tinut minte, tocmai pentru a avea cursivitate in derularea activitatii.

Din aceasta cauza a fost introdusa autentificarea in doi pasi, care presupune, pe langa introducerea parolei corecte, trimiterea unui cod suplimentar pe telefonul mobil al utilizatorului. Cu toate acestea, problema persista si asa, deoarece presupune inca un pas pe care trebuie sa-l faca utilizatorul pentru a avea acces la serviciul dorit.

Totusi, procesul acesta ar putea fi imbunatatit prin configurarea sistemului care trimite SMS-ul cu codul de acces. Astfel, acesta ar putea fi setat sa trimita SMS doar in cazul in care utilizatorul s-a logat din alta locatie decat cea de incredere (cum ar fi domiciliul sau), avand la baza geolocalizarea pe baza de IP. In acest caz se va cere si un cod suplimentar de acces care va trebui introdus o singura data, pentru a valida identitatea utilizatorului.
Captcha Challenge
Reload Image
Type in the verification code above
TOP